Lotta on…

Äiti, Lohjan nummilainen ja aktiivinen alueen kehittäjä.

Olen syntynyt Vantaalla ja lapsuuteni asunut eri puolilla Helsinkiä, pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata. Perheemme muutti usein ja koulut vaihtuivat kahden vuoden välein. Perustaessamme omaa perhettämme mieheni kanssa muutimme Järvenpäähän, jotta olisimme lähempänä molempien vanhempia (Hyvinkää ja Porvoo) ja minun mummuani (Kerava). Monen mutkan, kaupungin ja kunnan kautta päädyimme Lohjalle ja vaikka pidänkin nykyisestä kotikaupungistani, on Järvenpää jäänyt pysyvästi sydämeeni ja pyrin joka vuosi käymään Puistobluesissa, ainakin Blueskadulla lasten kanssa.

Perheenäitinä minulle tärkeää on lasten turvallisuus ja perheiden hyvinvointi. Monetkaan asiat eivät ikävä kyllä tapahdu hetkessä ja uskonkin sinnikkyyteen. Pyrin aktiivisesti monen vuoden ajan pitämään päättäjien ja kuntalaisten muistissa Nummen kirkonkylän Nummentien (nykyään Oilaantie) vaarallisuudesta ja kevyenliikenteen väylän tarpeellisuudesta. Koska liikenneturvallisuudenkin parantaminen on hidasta, halusin tehdä jotain itse heti lasten koulumatkan turvallisuuden parantamiseksi ja aloin keräämään eka- ja tokaluokkalaisille heijastimia tai heijastinliivejä koulun alkuun. Viime vuodet olen kerännyt ekaluokkalaisten lisäksi eskareille tokaluokkalaisten sijaan, sillä eskarit rinnastetaan ekaluokkalaisiin ja he kävelevät samoja matkoja, samoja kouluteitä. Ensimmäiset heijastinten saajat ovat päättäneet jo (2018) peruskoulun. Oilaantien liikenneturvallisuuden parantaminen kirkonkylällä aloitettiin syksyllä 2016 ja se valmistui syksyllä 2018.

Länskäri_heijastimista_2017

Kaikessa tekemässäni pyrin olemaan täysillä mukana ja sitoudun aina vahvasti tekemisiini ja lupauksiini. Olen suorittaja, jolle työtavat ovat yhtä tärkeitä kuin päämäärä. Asiat tulee tehdä oikein, omistautuneena, kiinnostuneena ja laaja-alaisesti mietittynä, toisinaan tunne on vahvasti mukana.

Perheenäitinä olen oppinut kuuntelemaan, mikä on erittäin tärkeä taito päätettäessä yhteisistä asioista ja alueen kehitystyötä tehdessä. Kaikkien mielipide on yhtä tärkeä.

Muutimme silloiseen Nummi-Pusulaan (nykyään osa Lohjaa) pääkaupunkiseudulta kymmenisen vuotta sitten ihastuttuamme Pitkäjärven ympäristöön. Löysimme ihanan talon, jossa miehelläni riittää remontoitavaa todennäköisesti vielä monta vuotta.

Perheeseeni kuuluu siis yrittäjä-aviomies, hänen kolme tytärtään (32v, 28v ja 25v) ja meidän viisi yhteistä (18v, 16v, 14v ja 12v) lastamme. Ensimmäinen yhteisemme menehtyi 5 viikon iässä vakavaan sydänvikaan, jota ei raskausajan seuloista huolimatta huomattu. Hän on joka päivä kuitenkin läsnä ajatuksissamme.
Perheessämme peuhaa kompostista pelastettu Soloksi nimetty kissa ja punainen kissa, oikea termiitti, joka sai nimekseen Luke (pitäisi olla kyllä sintti tai ahnepossu) sekä pieni pölypallo, kissa nimeltä Jabba. Harrastan myös jonkin verran yhdistystoimintaa. Tämän lisäksi kirjahyllyssäni on monta lukematonta kirjaa ja lasten kasvaessa toivon kirjoillenikin löytyvän hieman aikaa. Tosin aloitin opiskelut, joten kirjat saavat vielä odottaa.

Vapaaehtoistoiminani vuosina 2014- 08/2017 oli Nummen aluetoimikunnan puheenjohtajuus ja viestintävastaavan tehtävä, monitoimijatalon kehittämistyöryhmän ja alueellisen lape (lapsi- ja perhetyön muutos)-työryhmän jäsenyys sekä aluetoimikuntien johtokunnan varapuheenjohtajuus, lähidemokratian kehittämistyöryhmän jäsenyys ja kouluverkon vaikuttajaraadin puheenjohtajuus sekä LOKOVA ry:n (Lohjan koulujen vanhemmat) puheenjohtajuus. Vapaaehtoistoimistani Lokovan pesti päättyi viimeisimpänä, 27.2.2020. Tästä tunsin haikeutta, mutta koin Lokovan työn niin arvokkaaksi ja tärkeäksi, että sen työn kehittymisen eduksi muutos on hyvästä ja uusi puheenjohtaja tuo juuri sitä! Lokova sai uuden, todella innokkaan ja idearikkaan puheenjohtajan ja tästä olen kiitollinen. Näiden lisäksi toimin Ensi- ja turvakotien liiton somelähettiläänä, Kallion yhteiskoulun ystävien hallituksen ja Kallion lukion johtokunnan varajäsenenä sekä puheenjohtajana Nummen yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksessä.

Valtuustokauden 2017-2021 alun olin varavaltuutettuna, kunnes 13.2.2019 Inkeri Kangas jätti luottamustehtävänsä ja toimin loppukauden kaupunginvaltuutettuna. Tämän lisäksi toimin lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsenenä ja alueiden johtokunnan jäsenenä valtuustoryhmän edustajana sekä varajäsenenä sosiaali- ja terveyslautakunnassa, lisäksi toimin Keskustan valtuustoryhmän sihteerinä.  Tämän lisäksi olen lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan lapsiasiahenkilö ja sote-lautakunnan edustaja omaishoidon neuvottelukunnassa.

Valtuustokausi (2021-2025) tuokin paljon muutoksia. Olen valtuutettuna ja kaupunginhallituksen varajäsenenä, ilman lautakuntapaikkaa (siitä lisää tästä: https://lottapaakkunainen.com/2021/08/19/uudet-luottamuspaikat-jaettu-lohjalla/). Toimin omaishoidon neuvottelukunnassa asiantuntijajäsenenä sekä lapsiystävällinen kunta-koordinaatiotyöryhmässä ja minulle on suuri kunnia saada jatkaa näissä minulle tärkeissä tehtävissä. Tämän lisäksi minut valittiin Keskustan Lohjan kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi ja Keskustan Uudenmaan piirin hallituksen varajäseneksi kaudelle 2022. Puoluekokouksessa 2022 minut valittiin puoluevaltuustoon kaudelle 2022-2024.

Vastaanotin kaikkien aikojen toiseksi nuorimpana äitinä äitienpäivänä vuonna 2016 Tasavallan Presidentin myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Tätä suurta kunniaa minulle oli esittänyt Kouluverkon vaikuttajaraadin jäsenistö työstäni Lohjan lasten ja nuorten, kouluverkon vaikuttajaraadin ja Oilaantien liikenneturvallisuuden parantamisen hyväksi.

Kunniamerkki on huomionosoitus kasvattajana tehdystä arvokkaasta työstä.

Olen hyvin kiitollinen ja hyvin otettu. Toivon olevani kunnianosoituksenne arvoinen ja pyrin edelleen olemaan sen arvoinen.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö onnittelee Lotta Paakkunaista ansiomerkistä

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö onnittelee Lotta Paakkunaista ansiomerkistä

Kuuntele tämä sivu podcastissa