Uudet luottamuspaikat jaettu Lohjalla

Lohjan luottamushenkilöpaikat on jaettu ja virallinen päätös paikoista tehdään kauden ensimmäisessä valtuustokokouksessa ensi viikolla.

Keskustan kuntavaaliehdokkaista kolmea lukuunottamatta jokainen ehdokas sai asiantuntemustansa vastaavat luottamuspaikat ja päätäntävaltaa näin ollen jaettiin laajasti. Keskustan linjaus näyttää olevan jokseenkin ainutlaatuinen, sillä vaikka erittäin monella puolueella ehdokaslistat olivat lähes täysiä, ei luottamuspaikkoja kuitenkaan ole jaettu laajasti, vaan samoja nimiä näkyy monessa eri luottamustoimielimessä. Se toki on jokaisen puolueen sisäinen asia, kuinka toimitaan. Itse olen Keskustan linjaan tyytyväinen, sillä mitä enemmän jaetaan vastuuta, sen paremmin kykenemme toimimaan ja sen laajempia näkökulmia voidaan tarkastella ja keskustella asioista.

Sotelautakunta nousee hyvin tärkeäksi tälläkin kaudella, tosin nyt eri syystä kuin ennen. Tämä kausi on suurten muutosten kausi, hyvinvointialueiden ja soteratkaisun siirtymäkaudella. Lautakunnan puheenjohtajaksi nousi alansa ammattilainen, mutta kaupungilla työskentelevä terveydenhoitaja.

Uskon, että SDP on tarkistanut, että asiassa ei ole Kuntalain mukaista kelpoisuutta poistavaa asiaa:

74 §
Vaalikelpoisuus muihin toimielimiin

Vaalikelpoinen lautakuntaan ja valiokuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

1) asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö;

2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tai valiokunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa;

3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa.

Pääasiallisesti henkilöstöasioita hoitavaan toimielimeen sovelletaan, mitä 73 §:n 2 momentissa säädetään.

Toimin tulevan kauden kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Moni on ihmetellyt, miksi minulla ei ole lautakuntapaikkaa, vaikka sitä minulta moni odotti ja vielä viime metreille ajattelin itsekin olevani lautakunnassa valtuustopaikan lisäksi. Pohdin kauan asiaa ja ehdotin itse järjestelyä, sillä koen, että lautakunnassa, jossa olin viime kaudella (lasten, nuorten ja perheiden lautakunta) on aika seuraavalle keskustan ja lasten edustajalle, jolla on uusia näkökulmia. Hän tulee uskoakseni myös olemaan nouseva tähti seuraavalle kaudelle. Ilman muuta tuen ja autan uutta jäsentä, se on sanomattakin selvää. Tämän lisäksi se, että minulla ei ole lautakunnan jäsenyyttä pystyn jakamaan aikaani enemmän perheelleni, mutta myös tuleville vaalihaasteille, joita pidän myös tärkeänä. Aikaa on vain jaettava.

Näiden luottamuspaikkojen jaon myötä uusi kausi pääsee alkamaan. Kaudesta tulee kova ja erittäin mielenkiintoinen.

Varmasti tulen kohtaamaan uusia haasteita ja saan mielenkiintoisia tehtäviä, minua on jo pyydetty jatkamaan omaishoidon neuvottelukunnassa asiantuntijajäsenenä ja siihen olen jo lupautunut, kiittäen luottamuksesta.

https://www.lansi-uusimaa.fi/paikalliset/4261730

2 Comments

  1. Raija Soramies sanoo:

    Hyvä Lotta ! Liika on aina liikaa, sen sinulle taisi opettaa sydämesikin. Nyt sinun todella pitää opetella sanomaan liialle työskentelylle myös EI ! Silti asiantuntemustasi monessa asiassa edelleenkin tarvitaan, sen me tiedämme !

    Tykkää

    1. Kiitos. Viime kaudella tosiaan luottamuspaikkoja oli minulle uskottu monta ja työtä oli paljon. Työnmäärän mahdollinen väheneminen vähän kauhistuttaa ja lautakuntapaikasta luopuminen myös, mutta uskon tämän olevan paras ratkaisu pidemmän päälle, kaikille

      Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s