Mtb-reitiltä opittua – vetovoimaa!

Valtuustotyössä pääasia on tietenkin kunnallinen päätöksenteko, mutta parasta tässä kuitenkin on tilaisuudet, joissa pääsee keskustelemaan ja kohtaamaan ihmisiä sekä näkee eri näkökulmista eri asioita.

Kaupunginvaltuutetut saivat kutsun osallistua Lohjanharjulle toteutetun MTB-reitin avajaisiin. Reitti on kahdeksan kilometrin mittainen, toteutettu yhteistyössä Lohja Trailsin, kaupungin ja sponsoreiden taloudellisen tuen avulla.

Lohja on asettanut itselleen tavoitteeksi saavuttaa ”Suomen paras pyöräilykaupunki 2021” -titteli ja tämän reitin valmistuminen on yksi askel kohti tätä tavoitetta. Reitin valmistuminen on myös erittäin hyvä muistutus ja osoitus siitä, että yhdessä vapaaehtoistoimilla ja kaupungin toimilla saadaan paljon aikaiseksi. Kaupungilla puhutaan erittäin paljon kuntalaisten osallistamisesta, yhdistysten ja järjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä, mutta konkretiaa näkyy kuitenkin oikeastaan aika vähän. Toki sitä on, mutta enemmänkin voisi näkyä.

Maastopyöräily on pyörällä ajamista erityyppisessä maastossa. Maastopyöräilypiireissä kuulemani mukaan liikkuu yleensä mukavia ja helposti lähestyttäviä ihmisiä, joten porukkaan pääseminenkin on helppoa. Porukkalenkeillä oppii sekä ajotekniikkaa esimerkin kautta että pääsee tutustumaan uusiin reitteihin. Porukkalenkkien tärkeimmät säännöt ovat että kaveria ei jätetä ja kaikilla pitää olla hauskaa!

Tämä hauskanpito, helpostilähestyttävyys ja avoimuus näkyi tapahtumassa hyvin. Pääsin juttelemaan todella monen kanssa ja nauru oli läsnä lähes kokoajan. Keskustellessani Lohja Trailsin puheenjohtajan, Manu Heikuran kanssa, tuli todella moni pyöräilijä kiittämään ja kehumaan reittiä. Maastopyöräilyn luonteesta kertoo erittäin paljon se, että reittiin tultiin tutustumaan jopa Salosta, Hyvinkäältä, Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Maastopyöräilyporukka liikkuu, käy mm kahvilla reitin varrella sekä saattaa käyttää alueen muitakin palveluja käydessään paikan päällä. Joten Visit-yritykset ja VisitLohja – koppia tästä! Kaupungin vetovoimaa etsittäessä ja miettiessä, tässä hyvä esimerkki, miten sitä vetovoimaa rakennetaan. Yhdessä.

Rataan tultiin tutustumaan Espoosta, Vantaalta, Helsingistä, Salosta, jopa Hyvinkäältä asti. Kuvan herrat pääkaupunkiseudulta keskustelemassa Lohja Trails ry:n puheenjohtajan, Manu Heikuran kanssa

kuvassa juuri palkittu Local Hero Panu Mäkelä, Lohja Trailsin pj Manu Heikura, Lohjan Liikuntakeskuksen tj Jukka Vienonen sekä Lohja Trails- ja pyöräilyaktiivi Mika Korte

Tapahtumassa jaettiin myös ensimmäinen Local Hero-tunnustus ja se meni MTB-reitin moottorille, Panu Mäkelälle. Kaikki sankarit eivät käytä viittaa.

Voit lukea lisää Lohja Trails- yhdistyksestä: https://www.facebook.com/lohjatrails/

Jätä kommentti