Rasismin vastainen viikko

Voit myös kuunnella blogini allaolevasta linkistä:

https://anchor.fm/lotta-paakkunainen/embed/episodes/Rasismin-vastainen-viikko-et5sre

Tällä viikolla on alkanut kaksi tärkeää teemaviikkoa. Toinen on aivoviikko:

Viikon aikana Muistiliitto (https://www.facebook.com/muistiliitto)haastaa kaikki tekemään pieniä tekoja aivoterveytensä eteen. Haasteiden teemoina ovat mielen hyvinvointi, liikunta, uni, ravinto ja aivojen aktivointi. Näin etätyön aikana on muuten hyvä huomioida oma hyvinvointi. Työn tekeminen, paikka sekä työvälineet voivat poiketa totutusta. Pelisäännöistä sovitaan työnantajan kanssa, mutta voit vaikuttaa omaan jaksamiseesi kiinnittämällä huomiota työtapoihisi ja hyvinvointiisi. Muistathan jaksottaa työpäiväsi lounailla ja kahvitauoilla. Niin lisäät myös mielesi ja aivojesi hyvinvointia. Mikä on sun vinkki muistin treenaamiseen ja jaksaa etätyössä?

Ja toinen teemaviikko on rasismin vastainen viikko.

Ensi- ja turvakotien liitto sekä Pelastakaan Lapset ry haastoi tämän vuoden Rasisminvastaiseen viikkoon mukaan Meilahden yläasteen Helsingistä. Haaste otettiin ilolla vastaan ja mukaan lähti kolmen luokan oppilaat aktiivisten opettajiensa johdolla.

Oheisella oppilaiden tekemällä kyselyllä voit testata tiedätkö Rasisminvastaisesta viikosta ja tunnistatko rasismin. Kyselyn lopussa saat oikeat vastaukset: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKnsokgvQEtjCtru6b8l_Uo1lieUCVfjx3HN3fBJgXmWGFxQ/viewform

Rasismin- ja syrjinnänvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. Viikko kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3. Päivä on jäänyt historiaan vuonna 1960, kun 69 rauhanomaista rotuerottelun vastaista mielenosoittajaa surmattiin viranomaisten toimesta Etelä-Afrikassa. Nykyään kyseisellä viikolla otetaan kantaa ympäri maailman yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta. (https://maailmankoulu.fi/rasisminvastainen-paiva/) Ko linkistä löytyy myös erityisen laaja ja monipuolinen video- ja musiikkilistan, josta löytyy ideoita rasismin- ja syrjinnänvastaisen viikon jokaiselle päivälle! Mukana myös vinkkejä videoiden käyttöön opetuksessa.

Lapsen oikeuksien sopimuksen 2 artiklan mukaan valtioiden tulee taata kaikki sopimuksessa mainitut oikeudet kaikille ilman minkäänlaista erottelua liittyen lapsen tai hänen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittisiin tai muihin mielipiteisiin, kansalliseen, etniseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen, vammaisuuteen, syntyperään tai muuhun seikkaan. On huomionarvoista, että lapsen syrjintä on kielletty paitsi hänen omien myös hänen huoltajansa ominaisuuksien perusteella. Artiklan toinen kohta korostaa vielä erikseen lapsen suojelua syrjinnältä ja rangaistukselta, jotka perustuisivat hänen huoltajiensa tai perheenjäsentensä asemaan, toimintaan, mielipiteisiin tai vakaumuksiin. (https://www.lapsenoikeudet.fi/lapsen-oikeuksien-sopimus-turvaa-lasten-ihmisoikeudet/sopimuksen-yleisperiaatteet/yhdenvertaisuus-ja-syrjinnan-kielto/?fbclid=IwAR3-BX7j3slpErpeyAcGnoMl_Uk7Dvaa3yLWxF9My7lauKuXnXkkb98vGiM)

Arvostetaan toisiamme, arvostetaan lapsiamme ja annetaan heille mahdollisuus ilman vihaa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s