Kauden ensimmäinen valtuustoseminaari pidetään toisella paikkakunnalla

Kaupunginjohtaja on päättänyt, että kauden ensimmäinen valtuustoseminaari pidetään Porvoossa, kauniissa Sannäsin kartanossa. Seminaari on kaksipäiväinen ja perjantai-illalla on sauna lämpimänä. Porvooseen lähdetään yhteiskuljetuksella. Seminaarin muualla pitämistä perusteltiin mm. ryhmäytymisellä. Se onkin toki tärkeää. Viime kaudella valtuusto oli erittäin riitainen. Ai niin, viime kausikin alkoi kahden päivän seminaarilla muualla kuin Lohjalla.

Kuultuani valtuustoinfossa asiasta en ollut uskoa kuulemaani. Tänä aikana, kun suositukset kaikesta turhan matkustamisen välttämisestä on vielä voimassa.

Mielestäni on edesvastuutonta vielä tässä vaiheessa kokoontua suunnitellulla tavalla, kulkea yhteiskuljetuksella ja yöpyä muualla.

Kaupungin organisaationa pitäisi toimia esimerkkinä ja toimia suositusten mukaan, kuten esimerkiksi välttää turhaa matkustelua ja toistaiseksi se suositus on vielä voimassa. 

Tämän lisäksi yhteiskuljetus joukossa, jossa tiedämme olevan koronadenialisteja ja rokotekielteisiä mukana on riski.  Viime valtuustokokouksessa kuuntelin, kuinka eräs valtuutettu ei pitänyt maskia sillä perusteella, että HÄN oli jo saanut kaksi rokotetta. Pelkät koronadenialistit ja rokotevastaiset eivät ole riskin kasvattajia, vaan myös tiedonpuute tai välinpitämättömyys. Itse olen 3-5 viikon kuluessa menossa operaatioon, jota ennen pyrin välttämään kaikkia mahdollisia ylimääräisiä altistumismahdollisuuksia. Minulla on kaksi rokotetta, mutta perheessäni on jäseniä, jotka eivät ole kaikki vielä saaneet rokotteita. Lohjalla pidettävään, vähemmän riskejä sisältävään seminaariin olisin osallistunut.

Taloudellistakaan muualla seminaarin pitäminen ei ole. Seminaarin on ARVIOITU maksavan reilu 20 000 euroa. Seminaarin ohjelmaa ei ole sen tarkemmin vielä julkistettu, mutta kahdelle päivälle on suunnitteilla ohjelmaa. Aika monella paikkakunnalla valtuustoseminaari on saatu tiivistettyä yhteen päivään.

Olen ilmoittanut kieltäytymisestäni kaupunginjohtajalle, valtuuston puheenjohtajalle, kaupunginhallituksen puheenjohtajalle ja omalle ryhmälleni asiasta. Olen myös perustellut kieltäytymiseni.

Tälläkin kertaa laitan terveyden ja terveysuhkien välttämisen edelle. Kenenkään etu ei ole lähteä yhteiskuljetuksella toiselle paikkakunnalle, ryhmäytymistä tapahtuu muutenkin. 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s