Menossa valitsemaan uutta puheenjohtajaa.

Olen miettinyt ja punninnut.

Olen keskustellut kahden ehdokkaan, Orpon ja Stubbin,  kanssa. Kävimme molempien kanssa pitkää ajatustenvaihtoa ja molemmilla oli todella hyviä vastauksia kysymyksiini ja hyviä kysymyksiä takaisin. Molemmilla on monia ajatuksia, joita tuen, mutta myös monia, joissa en ole niin samaa mieltä.

Lepomäen kanssa olen keskustellut, mutta eri yhteydessä. Hänen kanssaan olen myös hyvin monessa asiassa samaa mieltä, mutta hyvin monessa myös eri mieltä.

Ehdokkaat pitäytyvät toistensa kunnioittamisessa, eikä kukaan heistä ole lähtenyt lokaamaan toista, mikä on hienoa.

Montaa asiaa olen miettinyt ja montaa joudun vielä punnitsemaan, mikä on toista asiaa tärkeämpi, mikä on asia, jossa olen valmis joustamaan.

Edustamassani paikallisyhdistyksessä taitaa suurin osa olla Orpon takana, mutta koska minä äänestän, haluan olla myös itse ääneni takana, joten edelleen punnitsen. Toki yhdistykseni mielipide vaikuttaa, mutta se on vain yksi paino vaa’alla.

Nykyistä puheenjohto pyrin katsomaan siltä kannalta, että kaksi vuotta ei ole pitkä aika olla puheenjohtajana.

onko puheenjohtajan vaihdos ratkaisu? Ratkaiseeko vaihdos tällaisen murroksen kohdalla? Mentäisikö eteen- vai taaksepäin? Kuinka paljon vaihdos ratkaisee tai muuttaa kulkua? Uusi puheenjohtaja joko aloittaa alusta tai jatkaa samaa linjaa. Vai olisiko edellinen puheenjohtaja oppinut jotain ja ottaa uutta otetta, saa uutta puhtia tuesta? Onko puheenjohtajan vaihto muutama kuukausi ennen kuntavaaleja viisas ratkaisu? Onko se ainoa ratkaisu?

Arvostan ehdokkaiden suoria yhteydenottoja, ne tosin saattavat ehdokkaille itselleen olla liukuhihnasoittoja, joista ei heille jää käteen juuri mitään, mutta minulle se toi mahdollisuuden kuulla ja sanoa asioita, joita ei mahdollisesti muuten kuule, tai saa tilaisuutta sanoa. Ja se antoi myös mahdollisuuden sekä tilaisuuden täydelliseen rehellisyyteen. Stubbille ja Orpolle molemmille totesin paikallisyhdistykseni olevan todennäköisesti Orpon kannalla, mutta pitäväni silti mieleni avoimena. Mitä enemmän olen keskustellut, kuunnellut ja lukenut, sitä vaikeammaksi ratkaisu tulee.

Tämä on hyvin vakava ja tarkasti mietittävä asia, sillä Kokoomus ei tule valitsemaan vain omaa puheenjohtajaansa, vaan myös suunnan koko Suomelle. Se on asia, jota ei voi unohtaa. Jota ei saa unohtaa. Mitä me haluamme tulevaisuudelta? Mitä me haluamme tulevaisuudelle?

Se on varmaa, että viikonloppu tuo monta vastausta moneen kysymykseen, mutta myös luo uusia kysymyksiä. Viikonlopun jälkeen työ alkaa. Uusi työ, mutta alkaako se täysin alusta, on vain meistä kiinni.

 

#kokoomus #puoluekokous2016 #ylihuomenta #yhdessäpuolue #visio2030 #mukanaollaan

 

 

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s