tik-tak-tik-tak-shh-ei meillä ole ongelmaa

Siirryttyäni tälle uudelle osoitteelle ja siirtäessäni tällekin sivustolleni  Mitä tehdä, jos epäilee lapsen sairastelun johtuvan sisäilmasta tietopaketin, olen saanut yhteydenottoja muualtakin kuin Lohjalta, koskien sisäilmaongelmaisia kouluja. Suurin osa on ollut surullista luettavaa: vaikenemista, hyssyttelyä, pahimmillaan kieltämistä. Ongelmien lakaisua maton alle, kirjaimellisesti.

Tehdään tutkimuksia, korjataan kymmenellä tuhannella eurolla (!) ja väitetään ongelman olevan ohi. Silti oireilijoita on, niin lapsissa kuin aikuisissa.

Miksi ei opita? Miksi pitää tehdä samoja virheitä koko ajan ?

Kirjoitin viime lokakuussa postauksen, jossa harmittelen ongelmista lässyttämistä

http://nummentie.blogspot.fi/2016/10/paras-laake-sisailmaongelmaan-on.html

Pelkoni tuossa kirjoituksessa oli, että hyssyttelyn alle piiloutuu seuraava muhiva pommi. Pelkään edelleen, että tässä kurjassa taloustilanteessa ei uskalleta kurkistaa tai tarkistaa kaikkia oireilmoituksia, jätetään huomiotta, koska nyt ei vaan sitä rahaa ole.

Mitä kuuluu näille kouluille?

  • Risti
  • Ojamo
  • Järnefelt
  • Oinola (Nummen yhtenäiskoulun alakoulukiinteistö, yläkouluhan on ongelmissa)
  • Perttilä
  • Nummentaustan tilaelementti, jossa osa Tytyrin lapsista on väistössä
  • Mäntynummi
  • LYLL (Lyseo)

Olen pyytänyt sisäilmaraportteja Ojamon koulusta jo aika kauan aikaa sitten, kauan ennen viime lokakuun sisäilmainfoa, en saanut, vedottiin siihen, että tutkimuksia tehdään ja uudet raportit ovat tulossa. Silloin nielin sen. Nyt taidan olla eri mieltä. Ehkä olisikin hyvä lukea ne edeltävät raportit ja toimenpiteet, mitä tehtiin raporttien perusteella.

Olen tiedustellut myös muidenkin koulujen tilannetta, niihin vastattiin LOKOVAn kokouksessa, johon itse en päässyt ja nyt odotankin kokouksen muistiota, koska kaupungilta ei pyynnöstäni huolimatta vastata erikseen minulle.

Lohja pyrkii olemaan Suomen asukaslähtöisin kunta ja avoimuus on yksi tärkeimmistä Lohjan arvoista. Aika pitkä matka on siihen. Toki parannusta on tapahtunut, mutta ei olla vielä siinä, missä pitäisi.

Ei hyssytellä sisäilmaongelmia, kuten on tähän asti tehty. Näin on tehty todella monen kiinteistön kohdalla. Avoimuus on paras lääke tähänkin. Väärä on se lähtökohta, kun mietitään, että nyt ei ole rahaa korjata. Ollaan hiljaa. Hyssytellään henkilökunta ja asiakkaat, pahimmassa tapauksessa lapset, sairaiksi koko loppuiäkseen. 

 

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s