Palautteeni, johon ei ole nähty olevan tarpeellista vastata – ei kaupungilta eikä liikennöitsijältä

Koska alueemme koulukyydeistä julkisen liikenteen puolella vastaava liikennöitsijä, eikä kaupunki, ole vastanneet palauteeseeni, tuon sen tänään esille. Olen tänään laittanut uuden, samaa asiaa koskevan palautteen liikennöitsijälle:
Palautteeni koskee Lohjan liikennöintiä Nummen kaupunginosassa.

Reitti Nummi-Oinola-Nummi aamuisin (n klo 8) ELYn hyväksymällä epävirallisella pysäkillä Mateenniemen tienhaarassa on lähes joka aamu liian täynnä. Sallittu 30% väiaikainen lisäys tuskin on kovin väliaikainen, jos se tapahtuu lähes joka aamu. Pienimmät lapset joutuvat seisomaan matkan koululle. Toisinaan näin talviaikaan on lapsilla myös sukset mukanaan. Mukava lisä liian täydessä bussissa, varinkin, jos tulee äkkipysähdyksiä. Matka ei ole pitkä, vajaa kolme kilometriä, mutta lapset saavat koulukyydin tien vaarallisuuden vuoksi. Alueen kaikki koululaiste saavat kyydin, koska tiellä tehdään kevyenliikenteen väylää ja tie on hetkellisesti vielä turvattomampi.

Tämän tietyömään vuoksi KAIKKI alueen koululaiset saavat kyydin.

Olemme sopineet kanssanne viime syksynä, että kunhan lapset muistavat itse sanoa tullessaan kyytiin, että jäävät Nummen kirkolla, lapset viedään siihen, turvalliseen jättöpaikkaan. Vuoden vaihteen jälkeen tämä on muuttunut.

Osa kuskeista vie lapset oikeaan, turvalliseen paikkaan, osa ei, vaan jättää lapset vaarallisen tien varteen.

Oma, arka 9 vuotias tyttäreni, joka olisi ilman tietyömaatakin oikeutettu koulukyytiin, jätettiin jälleen viime viikolla vaaralliseksi luokitellut tien varteen kapeaan  kohtaan, jossa on mutka, risteys ja mäki, joka haittaa näkyvyyttä sekä 80 km/h nopeusrajoitus. Kuski oli ilmoittanut tyttärelleni, että hän vie vain eskarit turvalliselle pysäkille.

Nyt tyttäreni pelkää tulla teidän bussinne kyytiin, sillä ei tiedä, pääseekö kotipysäkille, sanotaanko hänelle ilkeästi, eikä tiedä, kehen voi luottaa.

 

Ilmoitan samalla tässä kohtaa sen, että viime viikon tapausta pidän heitteillejättönä. Jos tämä tulee toistumaan, tulen toimimaan sen mukaisesti.
Peräänkuulutan myös asiallista käytöstä kuskeilta. Toki lastenkaan käytös ei varmasti aina ole täysin asiallista, mutta aikuisen tulee kuitenkin olla esimerkkinä ja  näin ollen asiallinen. Jos lapsi ilmoittaa kyytiin astuessaan jäävänsä kirkolla, kuskin ei ole asiallista kysyä ”onko sulla joku ongelma vai kun haluat kirkkoon”.

Oinolasta Saukkolaan päin osa lapsista maksaa kyydin itse. Ikää voi toki kysyä, mutta sen voisi tehdä asiallisestikin, ei tivaamalla papereita.

Tämä on varsin harmillista, sillä aikaisempina vuosina yhteistyömme on sujunut mallikkaasti ja olemme pystyneet keskustelemaan sekä sopimaan asioista.

Toivoisin, että nämä kuljetusongelmat ja väärinkäsitykset voisi korjaantua ja lapset saisivat jälleen turvallisen kyydin, jota ei tarvitse pelätä.
Koulumme rehtori on vastannut minulle ja muille vanhemmille palautteeseemme ja pyrkii löytämään ratkaisun. Tulemme käymään tällä viikolla hänen kanssaan keskustelua aiheesta.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s