Maaliskuussa koulukyydit jo toimivat, vai?

Maaliskuun lopussa alkoi kuulumaan lasten koulukyydeistä, ainakin Nummella, hyviä uutisia. Kuskit tuovat oikealle pysäkille lapset.

Logistiikkakeskuksestakin kerrottiin heidän keskustelevan liikennöitsijän kanssa ajoista, jolloin lapsia pitää viedä poikkeaville pysäkeille. Hienoa, että logistiikassa oikeasti yritetään, vaikka aikaa siihen menee. Toivottavasti tämä työ kantaa jo ensi lukuvuodelle. Koska kohtahan ne koulut jo loppuukin.

Vaikka Nummella kyydit alkavat toimia pikkuhiljaa,  Saukkolan Kauppakuja on edelleenkin viidakko, jossa lapsia välillä jätetään miten sattuu ja tällöin lapset poukkoilevat autojen seassa miten sattuu. Toivottavasti pian saadaan se Saukkolan Kauppakujan alue toimimaan niin, että se on lapsillekin turvallisempi.

Toivottavasti ei näin enää ikinä!

Yllä olevassa linkissä kerron mm Kirkniemessä sijaitsevasta Pikkukyläntiestä. Hyvä näkyvyys näyttäisi olevan, mutta alueella sijaitsevan Sappi Limited konsernin paperitehtaan vuoksi tien raskasliikenne on hyvin vilkasta. Tällä alueella kulkee myös juna, toki ilman turvapuomia. Silti tämä tie koetaan paperilla turvalliseksi. 
Linja-autoilija jää iltapäivällä tässä kohtaa ilmeisesti tauolle paperitehtaalle, eikä aja takaisin, jotta voisi jättää lapsen turvallisemmalle pysäkille, joka tekisi lasten koulumatkasta turvallisen. Esimerkiksi torstaina, 11.8 klo 13.45-14 meni ko pysäkin ohi 8 rekkaa. Suojatie siinä on, perinnetiedon mukaan (on siinä liikennemerkkikin), mutta suojatien raidat ovat kuluneet. Jos tien turvallisuusluokistusta ei voida millään muuttaa, voisi linja-autolla turvallisesti kulkea, jos se vaan ajaisi takaisinkin. Kääntäisi ja jättäisi lapsen turvalliselle puolelle tietä.
Näissä tapauksissa missään ei ole kyse siitä, että vanhemmat peräisivät luksusta, tai kotiovelle ajamista, vaan ihan vain turvallista kyytiä, sujuvaa arkea, ilman huolta lapsen matkasta kouluun.

 

Eikä näin, eihän?

Ylläolevassa kerron, kuinka eräs isä oli saanut eilen viestin, ettei heidän koululaisensa enää perjantain jälkeen mahdu auton kyytiin.

Ekaluokkalainen, jonka koulu päättyy klo 11.30 tulee odottaa linja-autoa, joka lähtee klo 13. Hän on aamulla lähtenyt kotoaan ennen seitsemää.

Nämä esimerkit ovat ikävä kyllä totta, eivätkä ainoita. Logistiikkakeskuksesta vastataan näiden olevan yksittäistapauksia ja että koskee korkeintaan viittä lasta. Minä pystyn miettimättä nimeämään kymmenen lasta, joilla on vakava kuljetusongelma. Mietinnän jälkeen uskon lapsia olevan ainakin parikymmentä. Ja oikeastaan on ihan sama, onko niitä viisi vai 50. JOKAISELLE lapselle, joka tarvitsee kyytiä, tulee olla se kyyti.

Eikä tätäkään, jooko

 

Mä haluan luottaa siihen, että nämä kurjat vuodet ovat olleet vuosia, jolloin on tehty ne virheet, joista on opittu. Mä haluan uskoa, että ensi syksynä kuljetusongelmia EI OLE.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s