Kuullaan jos kuullaan

Uskaltaako olla enää eri mieltä asioista? Uskaltaako olla omaa mieltä? Uskaltaako sitä sanoa?

Olen usein eri mieltä, monestakin asiasta esimerkiksi lautakunnan kokouksessa. Kysyn ja kyseenalaistan. Todennäköisesti en aiheuta päänvaivaa ainoastaan viranhaltijoille, vaan myös kanssaluottamushenkilöille.

Nykyään vallalla olevasta kulttuuristamme kertoo se, että olen eräänkin kerran kuullut kysymykseni jälkeen, että ”mikä tässä on nyt näin vaikeaa”, tai maiskuttelua, tai nähnyt silmien pyörittelyä. Kokenut tytöttelyä.

On ikävää, että näin tapahtuu ja on ikävää, että näin tapahtuu myös työelämässä. Jouduin juuri voimallisesti henkilökohtaisesti puolustautumaan tuodessani uutta asiaa esittelyyn, tuodessani keskusteluun tarvittavaa muutosta. On harmillista, että asiat eivät pysy asioina, vaan mennään henkilöön, korotetaan ääntä ja halutaan sulkea ulkopuolelle.

Ikävää on myös se, että eri mieltä oleminen nähdään huonona asiana, tai asiana, josta voidaan nostaa henkilö tikunnokkaan.

Viimeisin asia, josta olen luottamushenkilönä eri mieltä ollut, on ollut Nummi-Saukkola alueen päiväkotipäätös. Tein paljon taustatutkimustyötä, luin kuulemistulokset kokonaan, tutkin vanhoja päätöksiä ja suunnitelmia, tutustuin muihin vastaaviin päätöksiin ja vielä valtuustokokouksen aamuna tarkistin asukasluvut ja niiden kehitykset. Perustan mielipiteeni tosiasioihin, tutkimustuloksiin, asukkaiden kuulemisiin sekä arvoihini. En perusta mielipidettäni muiden luottamushenkilöiden mielipiteiden tai luotujen mielikuvien pohjalta.

Jos nyt halutaan kaivella menneitä ja pohtia asukkaiden kuulemista, esimerkiksi koulujen kohdalla, niin voi tutustua, miten valtuutetut (nykyisistä 65% ovat samoja kuin tuolloin 2015) ovat äänestäneet koulujen lakkautuksista asukkaiden kuulemisten jälkeen. Vaikkapa sivulla https://kouluverkkovanhemmat.wordpress.com/kuinka-valtuusto-aanesti-2015/

Voi käydä myös katsomassa pöytäkirjoja:

Esimerkiksi Karstun koulu – lasten, nuorten ja perheiden lautakunta (jossa tämän hetken valtuutettuja, jotka korostivat päiväkotisasiassa kuulemista) http://dynasty.lohja.fi/Dynasty/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=201820379-5

tämä lautakunnan päätös tehty lukuisten kannanottojen ja kuulemisen jälkeen

Karstun koulu – palvelutuotantolautakunta (äänestys kuulemisesta): http://dynasty.lohja.fi/Dynasty/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=201720267-6

Tässä siis päätettiin asukkaiden kuulemisesta (esittelijän päätösesitystä kannattavat siis sitä mieltä, että asukkaita ei tarvitse kuulla)
Valtuuston äänestys Karstun koulun lakkautuksesta 2018 (jaa=lakkautus) asukkaiden kuulemisten jälkeen

Karstu vain yhtenä esimerkinä. Että erään valtuutetun kokouksessa sanomaa siteeraten ”kuullaan jos kuullaan”.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s