Aika ottaa vaaleanpunaiset lasit pois

Olin eilen alueemme lape (lapsi- ja perhetyön) muutosohjelman alueellisen työryhmän järjestäytymiskokouksessa. Työryhmä on täynnä upeita ammattilaisia, koulua, nuorisotointa, sosiaalityötä, seurakuntaa, neuvolaa edustavia ammattilaisia ja sitten siellä olin myös minä. Edustan työryhmässä kolmatta sektoria, aluetoimikuntaa, eli alueen asukasta. Oli hyvin mielenkiintoista seurata keskustelua ja kuulla alueen ammatti-ihmisiä. Se oli hyvin silmiä avaavaa. Kuunnellessani karun arjen näkeviä alueen työntekijöitä, pudotin vaaleanpunaiset lasini. Ja illalla miettiessäni päivän tapahtumia, en voinut kuin  ihmettellä itseäni siitä, miten olinkin edes pukenut silmilleni ne lasit. Miten sitä on voinut sulkea mielestään sen, että kyllä täällä maallakin. Ehkä olisi pitänyt ajatella, että varsinkin täällä maalla, jossa palvelut eivät ole lähellä, se syrjäytymisen vaara on todellinen. Ja se on jo perityvää.

2017-02-01-2

ja heti eilisessä koulukyytiongelmien kanssa painivana kiinnitin huomioni siihen kuinka huonosti tällä hetkellä Lohjalla, ainakin täällä reuna-aueella, muutosta ohjaavat periaatteet toteutuvat, edes periaatteena. Saatikaan ”lapsiystävällisenä kuntana”, jossa hankkeessa Lohja pyrkii olemaan.

2017-02-01-3

Eilen saimme hyvän alustuksen muutosohjelmaan.  Tapaamisemme oli hyvä alku verkostoitumiselle ja alueemme perhekeskustoiminnalle. Monitoimitalomme on alkutaipaleella ja on hienoa nähdä sen kehitys ja kuinka henkilökunta on sitoutunut ja halukas kehittää. Ja on hienoa, että saan olla tässä mukana! Monitoimitalon johtaja on todella upea, aktiivinen ja motivoitunut. Uskon hänen haluavan monitoimitalomme olevan paras kaikista. Monitoimijatalon kehitys tulee hyvää saumaan muutosohjelmaa ajatellen, rinta rinnan mennään. Paljon on kuitenkin vielä töitä, kun siis ajatellaan lapen muutosohjelman tavoitteita ja ohjaavia periaatteita: esimerksi saavutettavuus on iso, iso ongelma. Palveluista iso osa on keskustassa, kuten vaikkapa huumeseulat. Niitä tehdään ainoastaan Keskustan terveysasemalla. Nummelta keskustaan on 30 km.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s