Huippuduuniin (tai sitten ei)

työpaikkailmgg
 Kokenut ja motivoitunut tuotantoinsinööri saa töitä huippufirmassa!
Olethan ongelmaratkaisukykyinen, asiantuntijuutta haetaan ja joustavuutta sekä valmiutta tehdä kolmivuorotyötä (haussa maininta vuorotyöstä) .

Nuori tuotantoinsinööri menee haastatteluun jännittyneenä ja koska kyseessä on todella kiinnostava työnantaja, on odotuksetkin korkealla. Työpaikka on juuri sitä, mitä hän on etsinyt!

Haastattelu menee normaalityyliin:

Haastateltavan lisäksi paikalla HR-vastaava ja tuleva esimies, kertoivat yleisesti toiminnasta, kysytään paljon kysymyksiä: Miten ratkaisen ongelmia, kestääkö rutiinia, mitä edellisissä työpaikoissa minusta on sanottu yms. kaikkea relevanttia.

Työn painotettiin olevan tuotantotyötä ja jatkossa mahdollisuus myös muuhun, jos osoittaa omat taitonsa. Haastattelussa selvisi työn olevan 3-vuorotyötä.( ->Puhelimessa puhuttiin 2-vuorosta.) Haastateltava ei kysynyt palkkauksesta haastattelun aikana (eikä mahdollinen uusi työnantaja puhunut palkasta) Työ vaikutti olevan tuotantoinsinöörityötä (kuten ilmoituksessa lukee).

Ensimmäisen päivän aikana perehdytystä ja luonnollisesti käytiin läpi salassapidettäviä sanoja ja asioita. Juuri palkattu työntekijä kysyy milloin työsopimus kirjoitetaan  ja mikä mahtaa olla palkkaus. Esimies lupasi selvittää seuraavalle tauolle asian. Esimies myös mainitsi, että prosessivaihe, jossa työskentelin oli haastavampi eli palkkaus olisi luultavasti 3-luokassa. Työsopimus oli tarkoitus kirjoittaa myöhemmin, koska työsopimuksen tekevä henkilö ei ollut paikalla. Työntekijä jatkaa töitään. Päivän aikana saa esimieheltään tiedon palkasta, joka on elintarviketyöntekijöiden TESin mukainen 10,66e/h. Työntekijä jatkaa vuoron loppuun asti ja kotona tarkistaa TESin. Soittaa vielä esimiehelle varmistaakseen, ettei ole tapahtunut erehdystä tai sekaannusta palkkauksessa. Työnimikehän oli tuotantoinsinööri? Kyllä. Työntekijän mukaan palkka ei vastaa työn vaativuuteen eikä hänen koulutustaan. Esimies lupaa keskustella tehtaanjohtajan kanssa.

Seuraavana päivänä työntekijä menee töihin, mutta esimiestä ei näy. Soitto esimiehelle, että tämä ei ole nyt sitä mitä hain ja en aio jäädä. Esimies vastasi vain, että okei ja pyysi toisen henkilön hakemaan avaimeni. Oli itse tulossa myöhässä töihin.
Työntekijä ei vaadi palkkaa ensimmäiseltä päivältään.
Hyvässä nosteessa oleva innovoiva kotimainen yritys palkkaa nuoria tuotantoinsinöörejä kertomatta työhaastattelussa palkasta, hakevat kokenutta ja motivoitunutta tekijää, tuotantoinsinööriä. Pikainen vertailu palkkavertailu.com-sivustolla käy ilmi, että keskipalkka kuukaudessa tuotantoinsinöörille on 3 143 €.

Perustuu 146 palkkailmoitukseen

Kyseinen yritys siis maksaa tuotantoinsinöörille, eli alan asiantuntijalle työstä, joka nopeasti laskettuna kyseisellä, heidän ilmoittamallaan tuntipalkalla kuukaudessa tekee  1 705,60.

Myöhemmin kyseinen yritys haki  samaan työhön tuotannon operaattoreita.
työpaikkailmgg_2

Mistä ko yrityksen tuotteiden hinta oikein koostuu? Ei ainakaan palkkauksen kovista kuluista.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s