Surkea tilinpäätös valtuustokokouksessa 17.6.2020

Kaupunginvaltuusto kokoontui 17.6.2020 kevään viimeiseen istuntoon ja kokous pidettiin Laurentius-salissa turvavälein varotoimenpiteenä.

Kokouksen esityslistan voit lukea täältä: http://dynasty.lohja.fi/Dynasty/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=202020857

Tilinpäätös herätti keskustelua, kuten hyvä onkin. Sen valmistelu on ollut sekavaa, luottamushenkilöt ovat olleet paljon mukana, mutta ennen kaikkea se on surkea, tosin ei niin surkea kuin vuonna 2018.

Kaupungin alijäämä vuonna 2019 on -9 449 530,18, kun se vuonna 2018 oli -9 797 733,69. Surkeaa oli siis edeltävänäkin vuonna, vähän enemmän surkeaa.

Ilahduttavaa oli se, että ryhmäpuheenvuoroissa on näköjään kolmessa vuodessa opittu se, että jokaisen ei tarvitse toistaa niitä samoja asioita, mitä edellinen on sanonut. Ei ole pakko puheenvuorossa kertoa esittelymateriaalissa olleita lukuja, ei ainakaan jokaisen ryhmän. Ikävää oli se, miten puheenvuorossa ollutta kuunnellaan. Rikkinäinen puhelin-ilmiö oli kyllä aivan huipussaan. Esimerkiksi erään valtuutetun puheenvuorossa varoiteltiin mustiin pukeutuvien miesten tulosta ja muutaman puheenvuoron jälkeen ne sanat oli laitettu toisen valtuutetun suuhun, ja vähän eri tavalla. Voit katsoa kokouksen tallenteena täältä: https://www.youtube.com/watch?v=bCwSle9gGeo.

Kokouksessa pidettiin myös hyviä puheenvuoroja, kuten Vihreiden Laura Skaffari ja Keskustan Päivi Alanne. Skaffari halusi muistuttaa, että ”Investointien kohdalla on kuitenkin hyvä muistaa se, että tarve vaikkapa uusiin kouluihin ei ole syntynyt tämän valtuuston ja nykyisten johtavien viranhaltijoiden aikana” ja Alanne totesi koruttomasti tilinpäätöksen olevan surkea. Sen lisäksi Alanne huomautti, että ”Lohjalla on muodostunut tavaksi olla myöhässä ja tästä on päästävä eroon. En muista kuntaliitoksen jälkeisenä aikana, että koskaan olisimme olleet aikataulussa. Luottamushenkilöt ovat nyt joutuneet tekemään liikaa korjausesityksiä. Toivon, että tulevat tilinpäätökset valmistellaan niin, että oikeinkirjoitus ja luvut täsmäävät.”

Länsi-Uusimaan artikkelin voit lukea täältä:https://www.lansi-uusimaa.fi/paikalliset/2258211

Tämän kokouksen myötä alkaa kesätauko ja elokuussa alkaa taas samalla sykkeellä, sillä lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan kokous on 19.8 ja valtuustolla ylimääräinen kokous 26.8.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s