Nuoreni konfirmaatiossa

Nuoren konfirmaatiopäivä on erityinen päivä niin nuorelle kuin hänen läheisilleen. Meillä oli toisen teinimme konfirmaatio lauantaina, päivä oli hyvin tunteikas monestakin syystä ja mulla on aika paha tapa siinä, että tämän kaltaiset lasten juhlat saavat mut aina kyyneliin. Eikä tämä päivä ollut poikkeus. Saman tien, kun näin ristikulkueen, oli nenäliinalla käyttöä.

Aluekappalainen Erkki Kuusanmäki

Erkki Kuusanmäki (kappalainen, nuorten rippi-isä) puhui liikuttavan kauniisti ja hyvin. Kirkon jälkeen kutsuin hänet vaimonsa kanssa juhliimme ja pitää kyllä sanoa, että meillä on aivan paras rippi-isä ja ruustinna. Ihania, nuoren elämään eläytyviä, lämpimiä ihmisiä. Olemme aina kutsuneet heidät rippijuhliimme ja joka kerta he järjestävät aikaa osallistuakseen. Ja joka kerta on talon täyttänyt ilo, nauru ja laulu.

Keskustelimme myös Nummen kirkosta ja ensi vuonna onkin kirkon juhlavuosi, 200 vuotisjuhla. Sitä varten kirkko kerää vanhoja kuvia, joten jos sinulla on vanhoja kuvia kirkosta ja kirkon menoista ja -juhlista, ottaisivat mielihyvin vastaan!

Kiitos juhliin osallistuneille vieraillemme! ❤

Olin ajatellut puhua vaikka mitä teinillemme, mutta tiedän hänen tuskastuvan tunteiluuni ja höpöttelyihini, joten päätin pitää onnittelupuheen lyhyenä.

***

Noin yksitoista vuotta sitten yhtenä helteisenä tiistaina sun sydän leikattiin, torstaina jo juoksit sairaalan käytäviä ja lauantaina pääsit kotiin. Viisi viikkoa meidän piti vahtia sinua, ettet juokse, kiipeile, aja fillarilla tai pompi. Pidit meidät kiireisinä sen kesän.

Noin kuusi vuotta sitten lähdit yksin bussilla kohti tuntematonta, sinulle vieraan isotädin luo, jota et ollut tavannut ennen. Hänen kanssaan Tampereella tutustuit juuriisi ja hyppäsit avantoon.

Nuo lyhyet tositarinat kuvaavat sinua hyvin. Olet aina ollut urhea, omapäinen ja omantien kulkija.

Sinulle ostamamme lahja kuvaa myös sinua hyvin. Ei ainoastaan nimensä puolesta, vaan kokonaisuutena. Saimme korun suoraan suunnittelijalta, joka kertoi idean syntyneen Teijolla kävellessä kevättalvella. Puro solisi, oli jo vähän sulanut ja se välkkyi kauniisti auringonpaisteessa, suunnittelija otti kuvan ja huomasi, että siitä voisi tulla upea koru. Hän oli kovin ilahtunut nimestäsi ja toivotti hyvää juhlapäivää.

Kohti uusia seikkailuja!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s