Valoa pimeimpään aikaan

Saavuin valtuustosaliin ennen kokouksen alkua ja pöydälleni oli asetettu ihan oikea, käsin kirjoitettu kirje.

Avasin kirjeen ja luin kahteen otteeseen. Luettuani oli sydämeni kiitollinen. Kirjeen kirjoittaja oli laittanut puhelinnumeronsa kirjeeseen ja soitin hänelle. Ilahdutimme toisiamme, hän viestillään minulle ja minä kuulemalla häntä.

Tämä kirje oli minulle tärkeä ja merkityksellinen, se tuli niin sopivaan aikaan. Itsetutkiskeluni ja itse-epäilyjeni aikaan. Aikaan, jolloin en uskonut itseeni. Kiitos.

Valtuustokokouksen jälkeen saimme näytti ihanasta, herkästä Lucia-kulkueesta.

Mikä Lucia?

Lucia syntyi 280-luvulla Sisilian Syrakusa-kaupungissa varakkaaseen perheeseen. Hänen äitinsä oli pitkään hyvin sairas, kunnes (joidenkin legendojen) mukaan parantui kokonaan. Tämän johdosta Lucia kääntyi kristinuskoon, joka oli tuolloin tuomittava teko Rooman valtakunnassa.

Eräs legenda kertoo, että Lucia oli kihlattu pakanalliselle miehelle. Lucia lahjoitti myötäjäisiin varatun omaisuuden kaupungin köyhille, josta kihlattu raivostui. Mies ilmiantoi Lucian kristinuskon keisarin sotureille. Lucia vangittiin ja määrättiin pakkotyöhön bordelliin. Kun miehet hakivat Luciaa viedäkseen hänet suorittamaan rangaistustaan, Lucia jähmettyi paikalleen eikä hievahtanut mihinkään, vaikka tuhat miestä yritti häntä liikuttaa. Tämän jälkeen Lucia yritettiin polttaa, mutta mikään liekki eikä kiehuva öljy vahingoittanut häntä. Kaiken tämän jälkeen pyöveli lävisti miekalla Lucian kurkun.

Että sellaisesta on alkanut meidän valonjuhlamme.

Lucia mainitaan usein Suomessa myös Valottarena. Tähän viittaa Lucian nimi, joka tulee latinankielisestä sanasta lux, joka tarkoittaa ”valoa”.

Lucian päivä on tullut Suomeen Ruotsista. Juhlaa on tiedettävästi juhlittu jo 1700-luvulla, jolloin ruotsalaiset koulut juhlivat Lucian päivän aamujuhlaa. Meidän Lucia-kulkueessamme oli ihania valontuojia, upeita nuoria.

Valtuustoryhmästämme oli kaksi sairaana ja kaksi varajäsentä pääsi kokoustamaan. Kuvassa Reeta Kinnunen, Lotta Paakkunainen, Kristian Sarvi ja Kirsi Ferin

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s