Kiusaamisesta puhuttiin Ewen ansiosta

Olen toiminut Lokovan (Lohjan koulujen vanhemmat ry) puheenjohtajana pari vuotta ja saanut tehdä monenlaista ja olla monessa mukana.

Yksi yllättävän isotöinen, palkitseva, yllättävä ja upea projekti oli lempiaiheeni koulukiusaamista vastustavan projektin alkuun laittaminen. Olin kauan miettinyt ja jokaisessa sopivassa raossa ehdottanut kaikille mahdollisille tahoille ja tutkinut kaikkia mahdollisia tahoja.

Rap-artisti Ewe oli pitkään toivonut voivansa tehdä lasten ja nuorten hyväksi työtä ja nimenomaan kiusaamista vastaan. Tavoitteemme kohtasivat ja juteltuamme pitkään ja moneen otteeseen asiasta päätimme pistää hynttyyt yhteen. Molemmat halusimme kokeilla jotain uutta.

Siitä lähti uuden projektin alku. Puheluita, brainstormausta, palavereja, rahoituksen hakemista, meilejä, iloa, pettymyksiä, mutta loppujen lopuksi silkkaa riemua ja ilonkyyneliä (ainakin minulla)

Mä koen olevani etuoikeutettu.

Sain etuoikeuden olla mukana upean pilotin alkuun laittamisessa.

Upeat Erkko Ewe Wäisänen, Perttu, Jaana ja Päivi oppilaiden kanssa kiusaamista vastaan.

 

Oli ihana nähdä Ewen, Pertun ja lasten välinen aito vuorovaikutus ja tosi makee oli nähdä lasten kasvu ja ihana halu ja into tehdä.

Tämä video sai alkuunsa siitä, että Lokova ry halusi tuoda uusia välineitä koulukiusaamista ehkäisevään ja vastustavaan työhön lasten lähtökohdista ja lasten vahvuuksia käyttäen. Tavoitteemme Ewen kanssa kohtasivat ja halusimme luoda tämän yhdessä.

Tätä projektin pilottia on ollut käynnistämässä yhteistyössä Lokovalta Pirita Glumerus ja Lotta Paakkunainen, Nummen yhtenäiskoululta erityisopettaja ja vararehtori Päivi Rantio sekä luokanopettaja Jaana Vainio sekä Ewe Wäisänen ja Perttu Sutinen. Toteuttajana Ewe, Perttu ja 5B Jaanan ja Päivin tuella.

Pilotti oli todella onnistunut ja lämmin suositus tälle!

Ote Länsi-Uusimaan jutusta:

Koska aihe oli rankka ja kiusaaminen on asia, josta on vaikea puhua, keksi työryhmä biisille ja videolle kolmannen persoonan nimeltään Keijo. Projektistaan ylpeät Nummen yhtenäiskoulun vitosluokkalaiset kertoivat suhtautumisensa kiusaamiseen muuttuneen.

– No ei ainakaan kiusata, lapset totesivat, ja kehuivat projektia hauskaksi, kivaksi ja siisteimmäksi jutuksi, mitä koulussa on ikinä tehty.

Tuloksia seurataan, analysoidaan ja tarkoituksena on levittää konseptia koulujen tueksi. Lisätietoa saa lokovalohja(at)gmail.com ja perttu(at)backfront.fi

Videon löydät täältä:

https://youtu.be/mxVo-2xvb0Y

Tässä lehtijuttuja projektista:

https://www.ykkoslohja.fi/uusin-keinoin-koulukiusaamista-vastaan/?fbclid=IwAR19iZiHtFlVrhTl94wQh99kjMgwbzBCKpX_yTmJybcmZI5-Hd2A1MiOZrU

https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/725065-nummen-yhtenaiskoulun-vitosluokkalaiset-tekivat-musiikin-monitoimiosaajan-ewen?fbclid=IwAR33B2OKoWnfg1AhtfWRm15uRczbWPg3zX9kca_QvhLh77v0ciQcQ06Prfs

#mäenkiusaa #kaswu #lokova

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s