Aluevaltuusto valitsi ensimmäisen hyvinvointialuejohtajan

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokouksessa 17.5.2022 tehtiin historiaa, jälleen. Kokouksessa valittiin alueen ensimmäinen hyvinvointialuejohtaja. Johtajasopimus on viiden vuoden mittainen. Nykyinen muutosjohtaja Sanna Svahn oli yksi hakija seitsemän muun joukossa, joista aluehallitus ja valtuustoryhmät haastattelivat kolmea: Jan Tollet, Jukka Lindberg sekä Svahn. Valtuustoryhmien haastatteluihin ei kutsuttu varavaltuutettuja ja koen sen hieman kyseenalaisena. Olisi ollut hyvä, että varavaltuutettujakin olisi kutsuttu haastattelemaan, jotta olisi poissaolojen varalta ollut myös varavaltuutetulla vankempi tieto hakijoista.

Äänestyksessä ei tarvittu kuin yksi kierros, sillä Svahn sai äänten enemmistön.

  • Svahn 67
  • Tollet 2
  • Lindberg 9

Svahn on tehnyt valmistelutyörymän kanssa erinomaista, kiiteltyä työtä alueen rakentamisessa. Onhan se myös etu, että pohjatyö sekä mukana ollut henkilöstö on tuttua. Sannalla tuntuu olevan myös henkilöstön tuki takanaan.

Seuraavana kesäkuussa onkin strategiaseminaari, johon on kutsuttu aluevaltuutetut sekä lautakuntien varsinaiset jäsenet.

Pääsin jälleen aluevaltuuston kokoukseen varsinaisen valtuutetun ollessa estyneenä ja meiltä olikin tänään myös toinenkin varavaltuutettu läsnä, sillä varsinaisista valtuutetuista kaksi oli estyneenä.

Kuvassa Lotta Paakkunainen, Sari Metsäkivi ja Marjut Frantsi-Lankia (kuva: Marjut Frantsi-Lankia)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s