Vauhti- ja valtuustoviikko

Tällä viikolla on aktiivinen viikko: maanantaina valtuustoinfo, tiistaina hallinto- ja organisaatiotyöryhmän kokous sekä aluevaltuuston kokous, keskiviikkona kaupunginvaltuuston kokous. Torstaina tapaan ystäviä illallisella ja perjantaina teinin kanssa jääkiekko-otteluun seuraamaan teinin pikkuserkun otteita hyökkääjänä Saksan maajoukkueessa.

Maanantain valtuustoinfossa saamme katsauksen Maankäytön rakenteen ajan tilaan ja joukkoliikennetilanteeseen.

Tiistain Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston kokouksessa olemme päättämässä hallintosäännön tarkistamisesta sekä valitsemme hyvinvointialueellemme hyvinvointialuejohtajaa.

Hyvinvointialuejohtajaa valitessa aluehallituksen puheenjohtajisto on valinnut haastatteluun kolme hakijaa, joita haastattelivat HR-valmistelujohtaja ja Espoon kaupungin rekrytointipäällikkö. Puheenjohtajisto on haastatellut, kuten myös valtuutetut (ei valtuustoryhmät eikä varavaltuutetut) nämä kolme hakijaa ja kutsuivat heidät henkilöarviointiin. Hallitus ei esitä paremmuusjärjestystä, vaan valtuusto äänestää omien näkemysten mukaan näiden kolmen kesken. Hakijoiden hakemusasiakirjat, henkilöarviot sekä hakijoiden ansiovertailu ovat valtuutettujen tutustuttavissa ennen kokousta ja kokouksen aikana aluevaltuuston sihteerillä. Näin varavaltuutettuna en ole päässyt haastatteluihin mukaan, enkä tutustumaan materiaaleihin etukäteen. Olen aika pitkälle sen varassa, mitä ryhmämme valtuutetut ovat kertoneet ja heidän arvioihinsa tulee luottamani. Toki voin käydä tutustumassa materiaaleihin ennen kokousta, mutta kuinka syvällisesti sen voin tehdä ennen kokousta?

Keskiviikon kaupunginvaltuuston kokouksessa käsittelemme ensimmäistä neljännesvuosikatsausta 2022, tulevia kokouspäiviä, muutamia aloitteita sekä muutamia eroja luottamustehtävistä.

Neljännesvuosikatsauksesta haluan nostaa esiin toimintakulut, joissa ostopalvelut ovat huomattavat, n. 53%. Tästä huomattava osa on lasten, nuorten ja perheiden palvelujen ostopalvelut, joissa toimialalle budjetoiduista ostopalvelujen ostoista on käytetty tässä vaiheessa vuotta 41,3%, toki näissä ostoissa AINA loppuvuodesta ja seuraavan vuoden alussa realisoituu ostojen todellinen määrä.

Loppuviikosta odotankin rennompaa, ainakin iltamenojen suhteen, sillä torstaina tapaan ystäviä illallisen puitteissa ja perjantaina teinin kanssa onkin jääkiekkomatsi.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s