Tutustuminen Myllärin lastensuojelun erityisyksikköön

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta kutsuttiin tutustumaan uuteen Lohjalle sijoittuvaan lastensuojeluyksikköön. Myllärin lastensuojelulaitos on seitsenpaikkainen Avosylin Asumispalvelut Oy:n ylläpitämä lastensuojelun erityisyksikkö, jonka toiminta on tarkoitettu huostaanotetuille tai avohuollon sijoituksessa oleville 7 – 12 vuotiaille lapsille. Myllärissä hoidetaan psyykkisesti vaativasti oireilevia lapsia, jotka eivät ole sairaalahoidon tarpeessa.

Myllärin sijainti on ihanteellinen, luonnonpuiston sylissä, rauhallisella paikalla, mutta lähellä palveluja. Itse talo on ihana, viihtyisä ja vaikka kotia siitä ei saa, on se silti kodinomainen ja sisään astuessa aistii lämpimän sydämen. Henkilökunnalla on laaja kokemus lastensuojelutyöstä, niin vastaanotosta kuin pitkäaikaisestakin hoidosta ja tiimit heillä on laajakatseiset. Heitä koulutetaan säännöllisesti.

On tärkeää, että lautakunnan ja valtuuston jäsenet kutsutaan tutustumaan palveluihin, joista teemme päätöksiä ja palveluntuottajiin. Tutustumiskäynnillä on helppo esittää kysymyksiä ja mieleen saattaa tulla erilaisia kysymyksiä kuin kokouksessa pöydän äärellä, sillä käynnillä on saattanut tulla uusia näkökulmia tai käynti on saattanut olla vastaus kysymyksiin.

Itse olin tyytyväinen käyntiini ja luotan, että lapset, jotka pääsevät Mylläriin, saavat tarvitsemaansa aikuisen läsnäoloa, tukea ja hoitoa ja heidän perheensä tarvitsemaansa tukea.

Pienenä ihanana huomiona: Ovat jopa varaston täyttäneet pulkilla ja muilla talvileikkivälineillä, sillä luntahan on pian tulossa!

Käy lukemassa lisää Mylläristä ja palveluntuottajasta:

https://avosylin.fi/avosylin-asumispalvelut-oy/

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s