Olisko pitänyt olla asiallisempi?

Kirjoitin kolumnivuorollani kirjoituksen, jota ei ole julkaistu. Maaliskuun ajan on eduskuntavaaliehdokkailla karanteeni kirjoituksissa, joten oletan, että kirjoitustani ei julkaista ollenkaan.

Ehkä olin liian jyrkkä? Mitä mieltä sinä olet? Olinko asiaton? Menikö minulla liian ihon alle? Olisiko pitänyt jättää jotain sanomatta, tai sanoa hienotunteisemmin?

Lue alta julkaisematon tekstini:

Presidentti ei toimi näin

Vladimir Putin piti tiistaina kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa maan parlamentin molemmille kamareille ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Putin syytti useaan otteeseen länsimaita sodasta sekä kansainvälisten suhteiden tuhoamisesta. Yleisöksi kutsutut nousivat seisomaan Putinin ilmoittaessa, että keskeyttää ydinaseriisuntaan tähtäävän START-sopimukseen osallistumisen.

Valheita valheiden perään, ”Länsi aloitti sodan Ukrainassa”, ”Venäjä on vain pyrkinyt takaamaan turvallisuuden” ”hallinto ei palvele kansan vaan vieraiden voimien etuja”. Mikään hänen valheistaan ei yllätä meitä Suomessa. Toki Putin sanoi puheessaan, että ”totuus on Venäjän puolella”. Putinin mukaan Venäjä käy puolustussotaa.

Puheessaan Putin myös ilmoitti, että kaikki vaalit tullaan käymään noudattaen lakeja, myös siis 2024 presidentinvaalit. Tuskin mitenkään merkittävää, sillä perustuslakiuudistuksessa pari vuotta sitten nollattiin Putinin presidenttikaudet. Nykysensuurilla, valvonnalla ja pelolla varmistetaan, ettei kukaan pääse pitkään aikaan eroon Putinista.

Sotarikoksia tehtaillaan todistettavasti, silmiemme alla.

Venäjän sotilaat kaappaavat lapsia lastenkodeista ja suoraan vanhempien käsistä. Arviolta useita tuhansia ukrainalaislapsia Venäjä on kaapannut valtaamiltaan alueilta ja antanut lapsia venäläisille perheille. Pakkosiirrot miehitysalueilta ovat sotarikoksia ja rikkovat räikeästi lasten oikeuksia.

Lapsia on viety ns. ”lomaleireille”, joista yksi on Suomen lähellä Terijoella. Venäjän mukaan leirille vietiin kesän aikana 1600 ukrainalaislasta Mariupolista, leirejä on pidetty myös syksyllä ja talvella. Mistään ei käy ilmi, minne koululaiset palaavat leireiltä.

Venäjä siirtää miehitysalueilta myös kokonaisia perheitä. Venäjä on kertonut ”evakuoineensa” 3,5 miljoonaa ihmistä, joiden joukossa on yli 550 000 lasta. Pakkosiirrot miehitetyiltä alueilta ovat aina sotarikoksia kansainvälisen lain mukaan. Jos lasten pakkosiirtojen tarkoituksena on tuhota jokin ihmisryhmä, kyse on kansanmurhasta.

Venäjällä ei ole aikomustakaan lopettaa sotaa. Se ei aio luopua valtaamistaan alueista.

Meidän tulee kiristää toimiamme, Lännen tulee tukea Ukrainaa voimakkaammin.

Ihan alkuun näin pienenä asiana voisimme lopettaa ihan julkisesti Putinin kutsumisen presidentiksi. Voin aloittaa. Diktaattori, teurastaja, sotarikollinen Putin.

Kirjoittaja on lohjalainen kaupunginvaltuutettu, sotalapsen lapsi, Viipurista evakkoon lähteneiden lapsenlapsi.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s